Veganska pizzadagen

Veganska pizzadagen

29:e januari 2011 instiftades den första Vegan Pizza Day, grundad av Chicago Soydairy (chicagoveganfoods.com) och vegansk blogger Quarrygirl. Veganska pizzadagen grundades för att öka medvetenheten kring kött- och mjölkfria pizzor. Samt att dela med sig av information om mjölkfria ostar och vegetarisk pizza-tilläggstips samt restauranger med vegansk pizzaalternativ.

De senaste åren har man sett en spik av intresse för både vegetabiliska och
vegetabiliska livsmedel, men också människor som är intresserade av mjölkfria alternativ på grund av allergier.

Många företag känner igen efterfrågan på läckra mejeriprodukter och köttfria pizzor och har svarat. Oumph! i Sverige till exempel släppt två veganska frusna pizzor.

Recept som erbjuder en läcker ingredienslista och olika metoder för att skapa veganska pizzor har stigit under senare år också med tillväxten av vegan- och växtbaserade matlagningsbloggar samt veganska kokböcker.

Några kreativa och goda recept nedan

Vegan pizza med tapenade kronärtskocka och pinjenötter. Läs mer här

Pumpapizza. Lär mer här