De dödas dag

De dödas dag är en väldigt festlig, familjeorienterad årlig fest i Mexiko som går ut på att hylla för dem som har passerat vidare från jordelivet.

Säsongsbetonade frukter och grönsaker bär också olika betydelser och är viktiga föremål på altaret. Bröd, en grundläggande komponent på altaret- och är en stapelvara för denna väldigt viktiga mexikanska dag och firande. Kallat Pan de Muerto (bokstavligen ”de dödas bröd”), bakas i varierande former beroende på region, inklusive mänsklig form, halvmåne eller limpa och är ofta toppad med sesamfrön, glasyr eller vitt eller färgat socker.

Sockerskallar är också en mycket populär sötsak under denna dag, som används både dekorativt och för att äta. Skallarna är vanligtvis gjorda av socker och äggvitor, torkade och sedan dekorerade med färgglad glasyr.

Tamales är också en älskad och populär maträtt för Día de Muertos. Rätten består av wraps som görs på majsmjölet masa och fylls med många olika ingredienser inklusive kött, grönsaker och ost. De rullas sedan in i majsblad eller bananblad och ångas innan de serveras,

Dia de Muertos är ursprungligen en aztekisk tradition, och inte en dag för sorg- utan en dag för glädje & festligheter som firar återkomsten av förfädernas själar

Mer om detta kan ni läsa här

Den Dödas Dag

Här är våra favoritrecept som brukar ätas under De dödas dag: Tamales, se recept här

How To Make Tamales

Dia de los muertos, se recept här
Pan de Muerto, se recept här

Pan de Muerto – de Dödas bröd

Sockerskallar

https://carlosmunozracing.com/how-to-make-candy-skulls-24d420a84d-4d6b60