Internationella popcorndagen

Internationella popcorndagen

Popcorn tillreds genom att majskärnor värms upp och sedan expanderas och puffas upp. Popcorn är ett populär mellanmålssnack över hela världen, men särskilt i Amerika där majs har varit basmat i århundraden. Popcorn var från början populärt som mellanmålssnack för indianer, och kolonister som flyttade till Nordamerika antog sedan denna kulinariska tradition men började också äta popcorn som frukostflingor (blandad med mjölk och socker) såväl som med sirap som påminde om dagens karamelliserade popcorn.

Vid 1800-talet användes popcorn på det viset som vi äter det idag – inte bara hemma utan också på karnevaler, cirkusar, allmänna butiker, sportevenemang etc. Naturligtvis var en av de mest populäraste ställena att köpa en påse popcorn på under 20-talet sjävklart på biografen där den ofta såldes med en generös klick flytande smör.

Mikrovågspopcorn inledde en ny era för detta goda snack och sammanföll att allt fler började införskaffa en TV till hemmet.

Popcorn som snack kommer i många olika varianter;  från standard-tillagade lättsaltade popcorn till olika smaksatta varianter såsom karamellsmak, currysmak, kanderade popcorn eller toppade med nötter. Regionala sorter kan också hittas globalt, som exempelvis smaksatt med tång på Hawaii.

Vill du lära dig mer om popcorn, rekommenderar vi boken Popcorn! : 100 originella recept på världens poppigaste snacks.

Här är våra favorit recept med popcorn
Smaksatta popcorn – 5 lättfixade recept!, se recept här
CHEESECAKE I GLAS MED SALTA KARAMELLPOPCORN, se recept här